Upgrade nettemp z wersji beta 4.2


Topic author
radzio6
Posty: 2
Rejestracja: ndz maja 03, 2020 7:37 pm

Upgrade nettemp z wersji beta 4.2

#1

Post autor: radzio6 » ndz maja 03, 2020 7:50 pm

Witam serdecznie,
Od kilku już ładnych lat używam Nettempa (wersja beta 4.2) wersja od techfreak z 6 czujnikami ds18b20 i kilkoma przekaźnikami sonoff.
Ponieważ wszystko dobrze mi działało to nie śledziłem rozwoju projektu.

Dziś z ciekawości kliknałem na "update" i dostałem takie info:
New backup /var/www/nettemp/dbf/nettemp.db.2020-05-03_193229.1858
HEAD is now at 1f489bbe Fix installer part1
Already up-to-date.
Nettemp DB update not needed
php7.3-cgi
php7.3-sqlite3
php7.3-fpm
php7.3-curl
php7.3-mysql
php7.3-snmp
php7.3-xml
2020-05-03 19:32:36 You must install packages: sudo apt-get update && sudo apt-get -y install php7.3-cgi php7.3-sqlite3 php7.3-fpm php7.3-curl php7.3-mysql php7.3-snmp php7.3-xml
Na wiki wyczytałem, że są wersje techfreak i pasiekazj. Proszę Was o informację odnośnie upgrade-u mojej wersji, jak najlepiej go przeprowadzić do aktualnej i jakiej wersji? (czy wersja techfreak jest nadal rozwijana, jak to teraz wygląda?)

Chciałbym używać aktualnej wersji Nettempa bo bardo mi się podoba ten projekt

Z góry dziękuję za pomoc.
Pzdr.
R

PS
PHP udało mi się zaktualizować do wersji 7.3.
Awatar użytkownika

pasiekazj
Twórca oprogramowania
Posty: 217
Rejestracja: pn lip 01, 2019 12:08 pm
Otrzymał  piwo: 16 razy
Kontakt:

Re: Upgrade nettemp z wersji beta 4.2

#2

Post autor: pasiekazj » pn maja 04, 2020 8:29 am

Kod: Zaznacz cały

cd /var/www/nettemp
git reset --hard
git remote set-url origin https://github.com/mariano78/nettemp.git
git checkout betamm
git pull
Tu masz cały watek:
OLD/viewtopicebae.html?f=35&t=1464
Rpi 4 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmsite.pl

Topic author
radzio6
Posty: 2
Rejestracja: ndz maja 03, 2020 7:37 pm

Re: Upgrade nettemp z wersji beta 4.2

#3

Post autor: radzio6 » pn maja 04, 2020 10:07 am

Dziękuję bardzo za informacje i pomoc.
Nettemp poprawnie zaktualizowany do wersji 4.9.5 i nawet nic nie zepsułem bo na pierwszy rzut wszystko działa :)
Widzę sporo nowości więc muszę nadrobić zaległości i poczytać forum.

Pozdrawiam,
R
ODPOWIEDZ