Status - wyświetlanie, miejsca po przecinku

Awatar użytkownika

Topic author
pasiekazj
Twórca oprogramowania
Posty: 203
Rejestracja: pn lip 01, 2019 12:08 pm
Otrzymał  piwo: 15 razy
Kontakt:

Status - wyświetlanie, miejsca po przecinku

#1

Post autor: pasiekazj » pt lut 28, 2020 9:34 am

Co Wy na to żeby w NT dało się definiować dla czujników ilość miejsc wyświetlanych po przecinku ? Chodzi o wyświetlanie w statusie. Konfigurowalne dla każdego czujnika.
Rpi 4 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmblog.pl
Awatar użytkownika

pimowo
beta tester
Posty: 115
Rejestracja: ndz cze 30, 2019 11:21 pm
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Status - wyświetlanie, miejsca po przecinku

#2

Post autor: pimowo » pt lut 28, 2020 9:55 am

Ja jestem za i od razu poszedłbym po bandzie i dał możliwość ustawienia od braku miejsc po przecinku do pięciu miejsc po przecinku ;)
:mrgreen: NewNetTemp
:arrow: HP ProLiant MicroServer N36L
:arrow: Raspberry Pi 3B

swiezak
beta tester
Posty: 52
Rejestracja: ndz cze 30, 2019 10:10 pm
Postawił piwo: 7 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Status - wyświetlanie, miejsca po przecinku

#3

Post autor: swiezak » pt lut 28, 2020 12:22 pm

no @pimowo pewnie dla rybek potrzebuje ale dla normalnych użyszkodników do czego aż taka dokładność potrzebna?
Awatar użytkownika

pimowo
beta tester
Posty: 115
Rejestracja: ndz cze 30, 2019 11:21 pm
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Status - wyświetlanie, miejsca po przecinku

#4

Post autor: pimowo » pt lut 28, 2020 12:28 pm

Napisałem o pięciu miejscach po przecinku tak aby było na zaś, aby już do tego nie wracać jak przyjdzie czytać coś dokładnego ;)
@swiezak, rozdzielczość, a nie dokładność :)
:mrgreen: NewNetTemp
:arrow: HP ProLiant MicroServer N36L
:arrow: Raspberry Pi 3B

swiezak
beta tester
Posty: 52
Rejestracja: ndz cze 30, 2019 10:10 pm
Postawił piwo: 7 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Status - wyświetlanie, miejsca po przecinku

#5

Post autor: swiezak » pt lut 28, 2020 12:32 pm

a to nie to samo w tym przypadku? :D
Awatar użytkownika

pimowo
beta tester
Posty: 115
Rejestracja: ndz cze 30, 2019 11:21 pm
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Status - wyświetlanie, miejsca po przecinku

#6

Post autor: pimowo » pt lut 28, 2020 12:35 pm

Gdy będę czytał termometr o dokładności 0.1'C i poślę odczyt do NT z pięcioma miejscami po przecinku to mój termometr będzie miał dokładność 0.0001'C? hmmm...

Dobra, nie róbmy OT bo my zawsze o wszystkim, ale nie o tym co trzeba he he
:mrgreen: NewNetTemp
:arrow: HP ProLiant MicroServer N36L
:arrow: Raspberry Pi 3B
Awatar użytkownika

Topic author
pasiekazj
Twórca oprogramowania
Posty: 203
Rejestracja: pn lip 01, 2019 12:08 pm
Otrzymał  piwo: 15 razy
Kontakt:

Re: Status - wyświetlanie, miejsca po przecinku

#7

Post autor: pasiekazj » wt mar 03, 2020 11:16 am

Poszło do betymm.
Rpi 4 + SSD 240 GB + nettemp.
http://mmblog.pl
Awatar użytkownika

pimowo
beta tester
Posty: 115
Rejestracja: ndz cze 30, 2019 11:21 pm
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Status - wyświetlanie, miejsca po przecinku

#8

Post autor: pimowo » wt mar 03, 2020 11:45 am

Już zdążyłem pobawić się nową funkcją i mogę powiedzieć, że jest to super, mega świetne rozwiązanie - koniec z "problemami" że każdy widzi inaczej wyświetlanie zamiennej, ponieważ teraz każdy sobie może ustawić co mu się tylko podoba ;)
Ja ze swojej strony bardzo dziękuję za to rozwiązanie.
:mrgreen: NewNetTemp
:arrow: HP ProLiant MicroServer N36L
:arrow: Raspberry Pi 3B
Awatar użytkownika

mitrus
Posty: 14
Rejestracja: pn lut 17, 2020 11:09 pm
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Kontakt:

Re: Status - wyświetlanie, miejsca po przecinku

#9

Post autor: mitrus » wt mar 03, 2020 12:29 pm

mi coś się wy*** po update teraz mam internal error 500 :(

Edit: opanowane Obrazekludzie się dzielą na dwie grupy na tych robią kopie i na tych co zaczną
RPi 2B => Nettemp/Domoticz/Grafana | RPi 3B => OctoPrint/ZoneMinder | RPi B+ => PiHole + ryzykowne akcje :)
ODPOWIEDZ